נשות הים האמזונות והאיקיגאי

נשות הים האמזונות והאיקיגאי 🌊

אני קוראת עליהן🐬 מדמיינת את האשה הפראית שהן, החזקה, העוצמתית שנושמת מרחבים וכוחה שקט. מביטה בתמונות וחושבת על ניפוץ גבולות המתעלים על חוקי תרבות ועל מגבלות חברתיות. אני חושבת על המקומות הפנימיים, הבחירה החופשית החזקה והזורמת, שבהם אנחנו מצליחים להתחבר לאותה קריאה פראית, בראשיתית ואיך המושג איקיגאי שהגיע גם הוא מיפן, קיים בחייהן.

איסוף הצדפות ידנית מקרקעית הים הוא אחד ממקצועות הצלילה העתיקים ביותר עד שלהי שנות השלושים של המאה העשרים ונעשו בפרט ע"י נשים יפניות -" צוללות אמה דולות הפנינים"🐚. מלאכה מפרכת מאוד, שכן על כל 1000 קילוגרם צדפות, נמצאו 3-4 פנינים בלבד. הצוללות פיתחו מיומנות מרשימה הן בעומק הצלילה החופשית והשהיה מתחת למים והן בזמן הליקוט. 

מסורת עתיקה נוספת של למעלה מ־1,500 שנה שייכת ל"הנשים של הים"🐙 – מעמד בפני עצמו של 23 אלף דייגות־צוללות בשנות השלושים, בקוריאה הדרומית. מלאכה קשה ומסוכנת של שליית תמנונים ודיונונים ממעמקי הים בצלילה חופשית. 

אלו מקצועות שהנשים עושות כל חייהן עד גיל מבוגר ולימדו את צאצאיהן בגאווה גדולה.

הן נשים ללא גיל- אמזונות!🧜‍♀️

צוללות למחייתן ולכל קבוצה טריטוריית חוף ותחום צלילה משלה. מרבית הגברים לא עבדו כלל. הם גידלו פרה או שתיים, שמרו קצת על הילדים בזמן שהנשים יצאו לים. מדובר היה לא רק במקור פרנסה, אלא גם בקהילת נשים תומכת, שאפשרה להן לשרוד בכבוד.

האיקיגאי מורכב משילוב המילים "איקי" שמשמעותה "לחיות", ו"גאי" שמשמעותה "בעל ערך", ויחד הן יוצרות את "משמעות הקיום".. הסוד לחיים מאושרים.

וזה מה שהן עשו!

מה שיכול להסביר את תוחלת החיים הארוכה ביפן. המילה "לצאת לפנסיה" לא קיימת בשפה שלהם.

איך למצוא את האיקיגאי שלנו?

ציירו ארבעה עיגולים משיקים: 

✨מה אני אוהב/ת לעשות? 

✨במה אני טוב/ה? 

✨איך אני יכול/ה להתפרנס מכך? 

✨מה העולם צריך ממני? 

והתחילו למלא אותם..

כשתחברו בין העיגולים, כוונו למטרה שבה אתם מאמינים. מטרה הבוערת בכם, שעימה תרצו לשנות משהו בעולם. אל לכם להכניס מגבלת גיל או כל מגבלה אחרת. ככל שתתמקדו יותר במה שאנשים צריכים ותבינו איך זה חופף ליכולות שאתם חושקים לחלוק –  תמצאו את האיקיגאי שלכם🎯

מוזמנים לשתף אותי באיקיגאי שלכם…